Rygstøtte

Døjer du med rygsmerter, og ønsker du at komme det til livs, så kan en investering i en rygstøtte være det helt rigtige valg. En rygstøtte vil give din ryg dén støtte, som den har brug for samtidig med, at den vil minde dig og din krop om, at ryggen bør være rank.

Rygstøtte til mænd og kvinder

En rygstøtte findes både til mænd og kvinder, og kommer derved i forskellige størrelser. Derfor kan du være sikker på, at der vil være en rygvest, som passer perfekt til dig.

Rygsmerter er ikke sjove at gå rundt med, og det er derfor vigtigt, at du aktivt forsøger at forebygge det. Dette kan bl.a. gøres ved hjælp af øvelser og træning - derudover kan det være en god idé at supplere med holdningskorrigerende tøj eller en støtte til ryggen, som kan give din krop den nødvendige hjælp.

Rygvest med justerbar remme

Det kan synes små-akavet med en rygvest, og du har måske allerede prøvet en, som ikke sad ret godt? Heldigvis er det hjælp at hente; der er nemlig udviklet rygveste, som har justerbare remme. Derved kan du nemt og enkelt justere rygvesten, så den passer perfekt til din krop.

En rygstøtte kan være irriterende at gå med de første par gange, men efter at have vænnet sig til den, vil man hurtigt opleve, hvilken store effekt den har. Du vil indenfor kort tid opleve, at din ryg er mere rank og at du mentalt i langt højere grad er opmærksom på at holde ryggen rank.

Ondt i ryggen - hvad gør man?

Har du ondt i ryggen til dagligt, og ønsker du aktivt at forebygge den smerte, så er følgende løsninger de bedste:

  • Gå til en fysioterapeut og få behandling derigennem. Ondt i ryggen er desværre en hyppig smerte, hvorfor man hos fysioterapeuter har prøvet problemstillingen mange gange før.
  • Træn ryggen - at træne musklerne i ryggen kan have stor påvirkning på din holdning i ryggen samt smerten deri. Ondt i ryggen kan være smertefuldt (selv under træninger), men med de rette øvelser kan smerterne mindskes.
  • Brug holdningskorrigerende t-shirts - disse holdningstrøjer er ikke mirakelprodukter, men vil uden tvivl hjælpe dig i bestræbelserne mod en bedre holdning i kroppen. Derudover kan det hjælpe på dine smerter i ryggen. Holdningskorrigerende trøjer er smarte, da de kan bæres indeunder en t-shirt, skjorte eller lignende, uden at det skaber opmærksomhed.

Ønsker du at mindske smerterne i ryggen, så bør ovenstående være en god start. Vi anbefaler altid at gå til en fysioterapeut, for at kunne få fastlagt grunden til smerten i ryggen. Ondt i ryggen bør ikke påvirke din travle hverdag, hvorfor vi hos BedreHoldning.dk gør vores ypperste for at hjælpe dig af med smerten.

Træning af ryggen

Ønsker du at lave nogle øvelser, for at træne muskulaturen i ryggen, så har vi herunder fundet en video, der viser nogle gode basisøvelser til netop dette.

Som det ses af ovenstående video, så handler det i høj grad om at huske sig selv på, at ryggen skal holdes rank. Det er blandt andet her, hvor en rygstøtte eller holdningstrøje kommer ind i billedet; disse produkter er fantastiske til at holde fokus på rettelsen af ens ryg positur.