Sådan undgår du en belastet ryg på arbejde

Alt for mange danskere lider af dårlige eller overbelastede rygge på grund af deres arbejde. Dette kan enten komme til udtryk ved et kontorarbejde, hvor man belaster ryggen ved at sidde foroverbøjet over en computer. Hvis man derimod har et arbejde, hvor det er en del af hverdagen at løfte tunge ting og håndtere tunge maskiner, så kan ryggen alt for nemt give op efter en hård dag på arbejdet. Danskerne bruger årligt massevis af penge på at gå til diverse fysioterapeuter og kiropraktorer. Dette er en ærgerlig tendens, som vi vil forsøge at afhjælpe.

Lad holdningskorrigerende tøj hjælpe dig godt på vej

De fleste fysiologer og kiropraktorer anbefaler, at man dagligt laver en masse øvelser, der i sidste ende skal forbedre rygmuskulaturen og dermed gøre det til en behagelig oplevelse at gå på arbejde. Dette er enormt vigtigt, idet en belastet ryg kan skyldes en for svag rygmuskulatur. Derfor bør du prioritere dine rygøvelser højt i hverdagen. Det kan dog være svært at få tid til disse øvelser, når man er på arbejde, og heldigvis er der en løsning på dette.

 

Med holdningskorrigerende tøj har du mulighed for at rette op i din ryg, mens du er på arbejde. Denne særlige type af tøj har en unik teknologi inkorporeret, der hjælper dig med at holde en rank ryg hele dagen igennem. Holdningskorrigerende tøj sørger for at løfte dine skuldre tilbage, således at din ryg automatisk bliver rettet op. Dette er den ideelle løsning for dig, der ikke har tid til at lave dine rygøvelser, mens du er på arbejde. Det er dog altid vigtigt at huske på, at rygøvelserne er essentielle for, at du kan slippe af med din overbelastede ryg. Derfor er kombinationen af holdningskorrigerende tøj og rygøvelserne den helt rigtige løsning for dig.

Er dit arbejde for slidsomt? 

Som vi nævnte tidligere, så kan dit arbejde være hovedkilden til din overbelastede ryg. Hvis dette er tilfældet for dig, så er det vigtigt, at du siger fra over for de arbejdsopgaver, der er for nedslidende for din fysiske tilstand. Hvis ikke du har mulighed for at gå til din ledelse, så kan din a-kasse hjælpe dig med dette. En a-kasse varetager de vigtigste rettigheder, enhver arbejdstager har ret til, og derfor bør du gøre brug af denne mulighed, hvis det bliver nødvendigt.